Alexandria Virtual Cultural Centre of WA

1389 -  2005 Vidovdanski Susreti - Serbian Community Centre - Maddington, Western Australia

PRESS RELEASE - No.SCCM06-03

Serbian Community Centre

Maddington, Western Australia

Beogradski glumac Boro Kandic u Srpskom Centru Maddington u Perth-u, Zapadna Australija

 

Poznati kao “mladi Vuk Karadzic” iz serije Vuk Karadzic, Boro Kandic je trenutno u velikim pripremama na predstavi “Vidovdan” koja ce doziveti premijeru 25tog juna u Srpskom Centru Perth – Zapadna Australija.

 

Koa gost predstave ocekuje se dolazak NJKV Princeze Linde Karadjordjevic iz Srbije. Da bi prestava dobila jos bolju formu, reditelj Ziko Curcic je angazovao i mladu glumicu iz Sydney-a Bojanu Novakovic. Bojana je dobitnik velikog Australijskog priznanja (Australian Film Award) za najbolju glavnu ulogu u seriji “Marking Time” (Izcekivanje).

 

Na zvanicnoj probi proslog ponedeljka, glumci predstave “Vidovdan” su doveli do emotivnog stanja Boru Kandica sa rodjendanskom tortom i sampanjcem, kao iznenadjenje za njegov 44ti rodjendan. Boro se zahvalio kolegama i medjuostalom rekao i sledece “pored mojih 20 godina iskustva u glumi, iskreno mislim da cu stvarno morati da se borim da ja licno osvojim publiku, pored ovako dobrih glumaca koji ce deliti scenu zajedno samnom”.

 

Ko-ordinator za dolazak NJKV Prniceze Linde Karadjordjevic, Kapetan Dragan, koji je prisustvovao probi glumaca dodao je “sa ovim sto sam dosada vidio, iskreno mislim da se ni Jugoslovensko Dramsko Pozoriste nebi postidelo nasim nastupom u Jugo Drmu u sred Beograda”.

 

Predstava se izvodi dvo-jezicno jer se ocekuje i veliki broj gledalaca Australijskog porekla. Karte za predstavu su pustene na prodaju danas, a sekretar Srpskog Centra gosp. Ljubo Tomasevic smatra da po njihovoj proceni, predstavu ce gledati od prilike 500 ili vise ljudi. Sto znaci da bi zainteresovani morali vec sada da obezbede svoje karte.

 

Predstava pocinje u 19:30 casova u subotu 25 juna 2005 godine i igra se u Velikoj Sali Srpskog Centra za Zapadnu Australiju, 498 Kenwick Road, Maddington.

Sarajevski Atentat - Vidovdan 2006
Serbian Film Festival 2007
link to - Oj Moravo - Music, Dance & Traditions of Serbian Culture - 01.08.2007
TV production / Tv produkcija
Ducumentary / Dokumentarni video zapisi
Video - Theatre performances / Video zapisi sa predstava / Snimci iz predstava
Plays
Fine Literature Re-Published

Virtual Cultural Centre of WA

Alexandria - Acting on the brighter future for the professional arts in Australia